Dragon Ball
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
 
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Érdekes tények
 

Mint sok nagy történet, a Dragon Ball is hibátlanul indult. De ahogy a sztori haladt előre, az írók sokszor megfeledkeztek kisebb, de annál lényegesebb pontokról, amiket korábban állítottak. Ilyen hibák eltusolása még nagyobbakhoz is vezethet. Ilyen hibákról is lesz szó, meg persze egyéb fontos és érdekes tényekről ezen az oldalon.

Tudtad-e

Hogy amikor Cell felrobbant, mindössze egy túlélő agysejtéből regenerálta magát.
Hogy a Buu sagában Gohan az öreg Kaio segítségével Mystic Gohanként egy olyan szintet ért el, amivel túlszárnyalta a szupercsillagharcsok bármely szintjét a DBZ-ben. Így ő volt a legerősebb EGYÉNI karakter.
A hivatalos DBZ oldal szerint a Vegeta bolygó 363115496481 fényévre van a Földtől.

Karakterek érdekes év adatai

Zseniális Teknős 307 éves volt Goku születésekor.
Zseniális Teknős 123 évesen kezdett pornó magazinokat vásárolni, és ekkor lett igazi perverz:)
Gohan nagyapa 79 éves volt, amikor Gokut találta.
Krillin 1 évvel idősebb Gokunál.
Yamcha és Tenshinhan 4 évvel idősebbek Gokunál.
Bulma 16 éves volt, amikor találkozott Gokuval.
Amikor először találkozott Goku és Bulma, akkor Goku azt mondta, hogy ő 14 éves. Az első Nagytornáján bevallotta, hogy igazából még csak 12 éves, és azelőtt nem tudott számolni.
Goten 1 évvel fiatalabb Trunksnál.
Pan 5 éves, mikor vége a DBZ-nek. A GT kezdetén 14 éves.
Bra 4 éves a DBZ végén.
Az első Nagytorna Goku születése előtt 87 évvel volt.
Gohan 4 éves volt, amikor indult a Z. egy évet edzett Sátánnal, majd 1 évig a Namekon volt. Mire megjött Trunks a jövőből, már 7 éves lett. Az androidok érkezte előtt 3 évet edzett. 10 évesen egy évet edzett a Lélek és Idő szobájában. 11 évesen ölte meg Cellt. 16 évesen kezdett el járni az Orange Star gimibe.
Dende 5 éves volt, amikor először találkoztunk vele a sorozatban.
A Mindenható több mint 900 éves volt már, amikor egyesült Ifjú sátánnal

Szereplők tulajdonságai

Amikor Trunks megjön a jövőből, Vegita nem hiszi el, hogy ő csillagharcos, mert lila színű a haja. Azt mondja, hogy a csillagharcosok fekete hajúak mind. Később azt is mondja, hogy egy tisztavérű csillagharcos hajstílusa már születésekor kialakul, és nem is változik sosem (csak megnő egyszer egy bizonyos méretre).
Goku és Vegita tisztavérű csillagharcosok és farkuk volt születésükkor. Gohan is farokkal születik, mert félvérű csillagharcos, de Gohan lány, Pan már anélkül születik. Negyedrészt csillagharcosok már nem képesek szupercsillagharcossá sem válni.
A Namekok 3 fő csoporta oszlanak: gyógyítók, harcosok, és teremtők. A teremtők a faj mindenkori vezetői, de ezt a hatalmat át is kell adni, nem elég születni vele.

Fúziós tények

Amikor egy namek a Föld védelmezőjének "jelentkezett" az akkor Mindenhatónál, akkor a magában lévő gonoszt ki kellett űznie: így lett Kami (tiszta jó) és Daimoa (tiszta gonosz). Daimoa, vagyis Szívtelen Sátánnak a gyereke Piccolo, aki később fúzionált a Mindenhatóval. Ezért mondta akkor a fúzió után, hogy: "Csak egy Namek, aki régóta elfeledte a nevét".
Szívtelen Sátán és a Mindenható eredetileg egyek voltak, így ha az egyik meghal, akkor a másik is. Amikor Szívtelen Sátán a halálán volt, életet adott a fiának, Piccolonak (Ifjú sátánnak). Ezért nem halt meg a Mindenható, amikor Szívtelen Sátán meghalt, mert Piccoloban tovább élt a lelke.
Mint minden namek fúzió, Piccolo és Nail fúziója is végeleges, vissza nem fordítható.
Az a fúziós technika, amit goku tanított Gotennek és Trunksnak csak időleges, mindössze 30 percig tart.
Fat Buu két Buu-ra vált szét. A gonosz Buu-t (Kid Buu) megölték, és ő reinkarnált (Goku kérése szerint) Ubuu-ban. Amikor a GT-ben Bebi Vegita megöli Jó Buu-t, a részecskéi fúzionálnak Ubuu-val.
Amikor Goten és Trunks fúzionált, Gotenksként egy új fúziós ruhát viseltek, mint ahogy Ubuu is, amikor Buu-ael fúzionált.

Életutak

Gohan nagyapa Gokut a Paozu-hegyen találta.
Goku addig élt ott, amíg nem találkozott Bulmával. Ezután össze-vissza vándorolt.
Goku visszaköltözött a Paozu-hegyre, miután összeházasodott ChiChivel.
ChiChi először Gohant "Einstein"-nek akarta elnevezni.
Goku és ChiChi sosem dolgoztak munkahelyen. A szereplők a Nagytornákon nyert pénzekből éltek.
Vegita nomád pusztító életet élt gyerekkorától, és bolygóról bolygóra vándorolt.
Bulma apja, Dr. Briefs volt a Capsule Corp. Főnöke. Ez megmagyarázza, hogy honnan volt Bulmának mindig a legszuperebb technikai vívmányai, és annyi pénze.
Mikor Trunks felnőtt, ő vette át a Capsule Corp irányítását.
A Namekok csak vízen élnek, semmi mást nem esznek/isznak.
A Namekok nem sexuális szaporodnak, hanem a teremtő képességű namekok tojásokat köpnek ki a szájukon.
Az androidok nem robotok voltak, hanem kyborgok (félig ember-félig robot). Ezért lehetett C18-nak gyerek Marron személyében.

Dragon Ball Z moviek

A DBZ moviek nagy része csak plusz dolog, és nem illenek be az eredeti sztorivonalba. Jöjjenek hát a bizonyítékok:

A movie 1 nem történt meg valójában, hiszen amikor Gohan először találkozott a Z harcosokkal, akkor utána azonnal elrabolta őt Raditz. A movie 1-ben pedig Garlic Jr. Rabolta el Gohant, és ő akkor már ismerte Sátánt és Krillinr is. Ha az 1. movie nem igaz, akkor Garlic Jr. Sem létezhet. Mégis megjelent a Dermesztő ellen harc után!
A movie 2 sem lehet valós, mert Goku a kaio-kent használta benne. Az eredeti történet szerint Goku egyből harcolt Vegitával és Nappával, amint megtanulta a technikát, és utána sem harcolhatott Dr. Wheel-el, mert csúnyán meg volt sérülve.

A movie 3-nak a Vegita elleni harc után kellene játszódnia, mert Gohannak gomba frizurája van, de még Dermesztő legyőzése előtt, mert se Vegita se Trunks nincs jelen. Ha ez igaz, akkor Tenshinhan, Piccolo, Yamcha és Chaos akkor éppen halottak, de ők harcoltak a movie 3-ban!
A movie 4 ugyanezért nem lehet valós, hisz Piccolonak is halottnak kéne lennie.
Gohannak van egy bébi sárkánya a 3,4 és 5-ös moviekban. De a sárkány ezután eltűnik, és sehol sem jelenik meg újra, és nem is említi senki.
Az 5-ös movie még igaz is lehetne, de se Vegita se Trunks nincs jelen. Pedig Cooler azt mondta, hogy végezni jött az összes fennmaradt csillagharcossal, de Vegitáról és Trunksról még csak szó sem esik!
A movie 6 is lehetne igaz, de Trunks megint nincs sehol.
A movie 7-ben Trunks kardja összetört, amikor a fúzionált C13, C14 és C15 ellen támadott, pedig a sorozatban mindig nála volt.
A movie 8 idején éppen Cellel kéne foglalkozniuk hőseinknek.
Trunks jelen volt a movie 9-ben. Pedig Trunks visszatért a jövőbe Cell halála után. Ezért a 9-es movie csak az alatt a rövid idő alatt játszódhatna, amikor legyőzték Cellt, de Trunks még nem utazott vissza.
A movie 10 és 11 sem valósak, ha a 8-as sem az. Ha Brolli sosem létezett, akkor viszont az egész Brolli sorozatot valótlanná teszi.
A movie 12 több okból sem lehet igazi, pl ekkor kellene éppen Buu szörnyűségeinek tombolnia a Földön, de a movie-ban sehol sincs ennek nyoma.
A movie 13 azért készült, hogy próbálja megmagyarázni, honnan szerezte Future Trunks a kardját. Amovie szerint Tapion adta neki.

Dragon Ball származások

A Dragon Ball a kínai Utazás nyugatra (Journey to the West) című történetből szármaik.
Goku a Majon király megformázott alakja.
Goku varázsbotja szintén a Majom király fegyvere volt.
Goku varázsfelhője szintén egyik utazóeszköze volt a Majom királynak.
Oolong alakja a malac tanítványból származik.
Yamcha alakja a történetben levő bandita tanítványt formázza meg.
Krillin a szent Tang szerzetest alakítja.
Tenshinhan a 3-szemű istent formázza meg.
Gyuu Maou, chiChi apjának alakja a Bika királyt/Démont formázza meg.
Gyuu Mao tűzhegye is megegyezik az eredeti történetben lévő Bika Démon élőhelyével.
A legyező, ami a tüzet gerjeszti is ebből a kínai legendából származik.
Enma király (a pokol titkára/ura) különleges gyümölcse (amit Goku leszedett) is a kínai történetben a mennyek gyümölcse volt.
A Namek faj ötlete a csigákból jött. Ez megmagyarázza, hogy tudnak a namekok testrészüket regenerálni.

És az egyik legnagyobb baki a sorozatban:
A DBZ-ben van a szuper csillagharcos legenda, mely szerint minden 1000 évben jelenik meg egy ilyen szuper harcos. Először úgy tűnik, hogy ez Goku, és elméletileg csak neki kellene elérnie ezt a szintet.
A movie 8-ban ezt a hibát próbálják kiküszöbölni azzal, hogy Brollit úgy tüntetik fel, mintha ő lenne az a legendás csillagharcos, aki 1000 évente egyszer születik. De mint feljebb láthattátok, ez nem sikerült valami jól. Ugyanezt a hibát próbálták elrendezni azzal, hogy de hát mégis Goku legyen az a legendás harcos, és akkor érje el az SSJ 4 szintet a GT-ben. SSJ 4-ben Goku teste nagyon megváltozik. Magasabb és testesebb is lesz, a haja is megnő, és a szeme is piros árnyalatú lesz. Ráadásul a szőrzete vörös lesz.

 

 
 
 
 
 
 
 

 

 

Aki támogatni szeretné az oldalt, az alábbi gomra kattintva teheti meg.

 

 
ingyenreklám bannercsere
ingyenreklám bannercsere

A saját horoszkóp ismeretébõl felismerhetõ sok más eddig nem is gyanított képesség, ami szerint jobbá tehetjük életünket    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság Minden más illúzió    *****    https://nyerj-autot.hu/uid/yKTEgg7MwdrJZGRk NYERJ AUTÓT!    *****    NYERJ AUTÓT! Nincsenek további feltételek: ha regisztráltál, akkor nyerhetsz. Minél több sorsjegyed van, annál nagyobb eséllyel vagy nyerõ. Ha nyertél, Tiéd az aut&oacu    *****    Szeretnél saját lovat?De nem engedheted meg magadnak? Katt!Nevelj nálunk virtuálisan! Nevelj, tenyéssz versenyezz!    *****    Döntsük meg a korábbi rekordot! KATT KATT KATT KATT a Digimonweb rád vár!!! KATT KATT KATT    *****    &#10070; &#10070; &#10070; &#10070; &#10070; Silhouette in the Darkness &#10070; The Vampire Diaries & The Originals, egy csipetnyi Pokollal &#10070; &#10070; &#10070; &#10070; &#10070;    *****    Asztrológiai tanacsadás egy konkrét kérdésre a Kérdõasztrológia HORARY segítségével és ezen TUDÁS OKTATÁSA, CSAK NÁLAM!    *****    Ebertin: Kozmobiológia címû asztrológiai könyve CSAK NÁLAM! PDF formátumban megrendelhetõ!    *****    Luxus lakások, medencés üdülõk, Eladó ingatlanok Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton    *****    Napi meditációk &#8211; és egyéb ezoterikus olvasmányok, Asztrológiai cikkek, érdekességek az okkult világból    *****    A gyógyító bioenergia titka    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Tanuld velem az asztrológiát, a kérdõ horoszkóp értékelését is! Profi tananyaggal segítelek!    *****    A horoszkópunk ismerete, hatalmas lehetõségeket kínálhat döntéseinkben. Rendeld meg most és 3 év elõrejelzés ajándék!!!    *****    Bármilyen rák betegség heteken belül gyógyítható    *****    Legpontosabb egészségügyi és párkapcsolat horoszkóp elemzés, csak nálam! KERESS BIZALOMMAL!    *****    ÁGICA ÉLETMÓDVÁLTÁSA, UPDATE RENDSZERERL! HA ÉRDEKEL TARTS VELEM!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába!    *****    NYITÁS -> ÉLETMÓDVÁLTÁS ÁGICÁVAL & UPDATE VILÁG <- NYITÁS    *****    JÓK ÉS ROSSZAK ISKOLÁJA - ismerd meg a részleteket a mesérõl